Развъдник Charm and love - предлага кученца Чихуахуа

За породата

Чихуахуа е най-малката порода куче, то е дребно на ръст, както и на телосложение. Главата на чихуахуа има типична ябълковидни форма и ясно изразен стоп, а муцунката е къса и леко заострена. Очите са големи, кръгли и изразителни, ушите са прави и сравнително големи, опашката е дълга и почти винаги изпъната нагоре. Допустими са всички цветове и комбинации от тях, а космената покривка бива къса или дълга. Достигат тегло от 1,5 кг. до 3 кг. и височина 15-23 см.

Съществуват два типа от тази прекрасна порода:

– Тип Apple head (Кобе тип) – набит тип. Кучетата от този тип се характеризират с плътна, тежка, жилава физика, голяма глава и къси крака.

– Тип Dear head ( Реж) – При този тип чихуахуа формата на главата е по-издължена и понякога напомня малък елен. Тук характерни черти на тялото са: лекота, високи и тънки крака, елегантност, грация.

Чихуахуа е кокетно кученце, красиво и гальовно, винаги пълно с енергия и игриво, затова е много добър приятел на децата. Въпреки малкия размер чихуахуа е много силна личност, много смело куче. Породата има забележителен ум. Той е страхотен приятел и партньор във всичките ви дела.

Тези малки същества не се нуждаят от много място за съществуване, дори и най-малкият апартамент перфектно ще им осигури необходимото пространство. Те лесно привикват към специална тоалетна и това е много удобно за заети хора, които нямат възможност да разхождат кучето твърде редовно.

Чихуахуа не изискват стриктни грижи за себе си и козината, доста е непретенциозно към условията на живот. Всичко това ги прави лесни за отглеждане и е истинско удоволствие за стопаните да притежават такъв екземпляр. Миниатюрни, адаптивни, компаньони, умни, любящи и страхотни приятели – чихуахуа ще направят дните ви прекрасни!